'Nederland was gewoon de betere ploeg en daarom is de nederlaag terecht'

'Nederland was gewoon de betere ploeg en daarom is de nederlaag terecht'

07-09-2019 10:28
66

De Duitse bondscoach Joachim Löw noemt het 'terecht' dat Duitsland vrijdagavond van Nederland heeft verloren. De Duitsers waren in negentig minuten niet in staat om het wispelturige Oranje op de knieën te krijgen. In de tweede helft trok Nederland de zege naar zich toe.

"Ik ben niet alleen teleurgesteld over het resultaat. Nederland was over negentig minuten gewoon de betere partij en daarom is de nederlaag terecht", zegt Löw in Duitse media. Duitsland was in de eerste helft beter, maar maakte de kansen niet af. "Helaas heb ik geen enkel moment het gevoel gehad dat we controle over de wedstrijd hadden."

"We leden te veel balverlies en konden niet gevaarlijk worden. Na rust werd Nederland sterker en sterker. We speelden vooral ballen terug op Manuel Neuer en dat is niet de tactiek die ik voor ogen had."

Löw ziet nog geen reden om in paniek te raken na de nederlaag van Duitsland. "We moeten onszelf nu niet omlaag praten, want we hebben drie punten nodig tegen Noord-Ierland. Op het WK hebben we meegemaakt dat alles kan gebeuren."

Duitsland treft Noord-Ierland aankomende maandag in Belfast. Oranje speelt dan tegen Estland.