Overmars ziet 'sneue' situatie bij Ajax: 'Was te gevaarlijk om hem te laten gaan'

Overmars ziet 'sneue' situatie bij Ajax: 'Was te gevaarlijk om hem te laten gaan'

07-09-2019 11:47 Laatste update: 11:56
75

Het was 'te gevaarlijk' voor Ajax om Joël Veltman deze zomer te verkopen. Dat stelt Marc Overmars. Veltman zou in de belangstelling hebben gestaan van West Ham United, maar Overmars hield hem in Amsterdam.

Ajax kan door een aantal positiewisselingen simpelweg niet zonder Veltman, aldus Overmars bij Ajax TV. "Dan kom je op een punt waarop je zegt: Het gaat nu niet. Dat is sneu voor hem", aldus de Ajax-directeur, die weet dat de 27-jarige verdediger zijn zinnen had gezet op een buitenlands avontuur.

"Hij is nog een stuk jonger dan Lasse Schöne, dus we kunnen nog een paar jaar verlengen", vervolgt Overmars. "Het was te gevaarlijk om hem te laten gaan. Ik snap dat het voor hem balen was, omdat er een club was die serieus wilde doorpakken. Maar het risico was te groot dat als er wat zou gebeuren, hij ook nog weg zou zijn."

Overmars noemt Veltman, wiens contract onlangs werd verlengd tot medio 2021, een 'positieve jongen met een Ajax-hart'. "Ik moet zeggen: hij knokt zich altijd terug. We zullen kijken of we hem in de toekomst hopelijk op een goede manier aan een buitenlands avontuur kunnen helpen, want dat is toch zijn droom."