'Gecompliceerde' keuze voor PSV'er Ihattaren: 'Dan zal er wel even ophef zijn'

'Gecompliceerde' keuze voor PSV'er Ihattaren: 'Dan zal er wel even ophef zijn'

07-09-2019 12:53 Laatste update: 12:53
131

Mohammed Ihattaren is pas zeventien jaar oud, maar moet binnenkort een lastige knoop doorhakken: kiest hij voor een interlandcarrière bij Nederland of Marokko? Khalid Sinouh stelt dat de talentvolle PSV'er met zijn hart moet kiezen.

"Dat is nooit goed of fout", aldus Sinouh in het Eindhovens Dagblad. De oud-doelman van onder meer PSV appt regelmatig met Ihattaren. "Natuurlijk moet hij mensen teleurstellen, maar dat zal snel wegebben als hij het bij het land van zijn keuze goed doet. Doe het wel snel, zou ik tegen hem willen zeggen. Dan wordt het minder lang een thema."

Wedden

Meer odds

Ihattaren moet sterk in zijn schoenen staan, waarschuwt Sinouh. "Dit gaat niet om geld of materiële dingen. Het is een sportieve keuze die moet aansluiten bij zijn persoonlijkheid. Op deze leeftijd is hij zichzelf volop aan het ontdekken. Dat maakt het gecompliceerd."

"Het is een lieve jongen, maar ook een koppige Berber, net als ik", weet de oud-doelman, die zelf nooit de keuze hoefde te maken tussen Marokko en Nederland. "Als Mo zijn keuze heeft gemaakt, zal er wel even ophef zijn. Het wordt echt geen lang issue, de voetbalwereld draait nu eenmaal honderd keer zo snel als de normale wereld."