Douglas duikt op in Twente: Iedereen zoekt mij, maar ik ben gewoon hier

Douglas duikt op in Twente: "Iedereen zoekt mij, maar ik ben gewoon hier"

07-09-2019 13:32
36

Douglas Franco Teixeira was jarenlang een sleutelspeler voor FC Twente en mocht ruiken aan het Nederlands elftal, maar na zijn contractontbinding bij Sporting Portugal in 2018 werd het stil. Tegenwoordig woont de 31-jarige Braziliaan weer in Enschede, zo vertelt hij aan ELF Voetbal Magazine.

Douglas weet naar eigen zeggen niet waarom hij volledig uit beeld is geraakt. "Ik ben al best lang terug in Enschede. Iedereen zoekt mij, maar ik ben gewoon hier. Ik houd ook niet zo van aandacht", geeft hij aan. Af en toe traint de Braziliaan mee bij amateurclub SC Barbaros. "Die jongens hebben een goed niveau. Ik kan wel thuis gaan zitten, maar een beetje meedoen is leuk."

Zijn beste jaren kende Douglas bij FC Twente. "Ik ben blij dat FC Twente terug is in de Eredivisie. Ze horen bij de vier of vijf grootste clubs van Nederland", stelt hij. "Ik heb er een hele mooie tijd gehad. Naar Europa gaan was mijn droom. Sportief, maar ook financieel gezien. In Brazilië woonde ik in een favela. Nadat ik mijn contract in Nederland tekende, kon ik een huis in een betere wijk voor mijn ouders kopen."