'Ik wist dat ik met een achterstand binnenkwam bij PEC, maar het valt me tegen'

'Ik wist dat ik met een achterstand binnenkwam bij PEC, maar het valt me tegen'

07-09-2019 17:48
7

Mustafa Saymak is nog niet topfit. Dat heeft de teruggekeerde middenvelder gemerkt in zijn eerste weken bij PEC Zwolle. Door een verstoorde voorbereiding bij Rizespor is hij nog niet topfit.

Saymak kreeg deze zomer te horen dat hij nergens meer op hoefde te rekenen in Turkije. Even later was zijn terugkeer naar PEC beklonken. "Tot mijn transfer trainde ik wel alleen. Dat is toch anders dan met een groep. Terwijl PEC bij Utrecht en Vitesse speelde, keek ik thuis in Turkije op de bank", vertelt Saymak aan De Stentor.

Wedden

Meer odds

Inmiddels speelde hij 33 minuten in de Eredivisie, uitgesmeerd over twee duels. "Na mijn eerste twintig minuten tegen Sparta was ik dan ook buiten adem. Tegen Emmen ging het al iets beter. Begin deze week hadden we een piepjestest. Daar kwam een bosloop achteraan. Dat was echt bikkelen. Ik was na die dag ook helemaal kapot."

"Ik wist dat ik een achterstand had, maar nog valt het me wel tegen", geeft Saymak eerlijk toe. In de oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld maakte hij weer minuten én ging het beter. "Ik voel nu ook dat ik conditioneel sterker wordt. RKC zal geen probleem zijn volgende week, maar ik ben niet waar ik zijn moet."