Jonker vol ongeloof over wonderlijke Telstar-deal: 'Ik was het eens met Kluivert'

Jonker vol ongeloof over wonderlijke Telstar-deal: 'Ik was het eens met Kluivert'

07-09-2019 19:10
19

Telstar-trainer Andries Jonker kan nauwelijks geloven dat hij de beschikking heeft over Marcus McGuane. Het Engelse talent van FC Barcelona arriveerde op deadline day in Velsen en blijft er tot het einde van het seizoen.

McGuane heeft zaterdagavond meteen een basisplaats bij Telstar, dat het opneemt tegen SC Cambuur. Een wonder, vindt Jonker. "Hij belde mij met de vraag of hij bij Telstar kon komen voetballen. Ik zei: Joh, dat is veel te laag voor jou, dat moet je niet doen, dat kan niet", vertelt hij aan FOX Sports.

Jonker vond dat McGuane hoger moest mikken. "Hij moest hogerop. Bij FC Barcelona of een club uit de Primera División, Bundesliga of Eredivisie. Of hij dat niveau heeft? In potentie zeker, ja."

Door de aanstelling van Patrick Kluivert als hoofd opleidingen van Barça kwam de Telstar-transfer van McGuane in een stroomversnelling. "Kluivert had Marcus al zien spelen en zei: Die moet niet naar Telstar. Ik was het ermee eens. Uiteindelijk is het er toch van gekomen. Hij wil bij Telstar spelen."