Cambuur boekt derde zege, Dordrecht doet laatste plaats over aan Roda en Jong PSV

07-09-2019 20:23
44

SC Cambuur heeft op bezoek bij Telstar de volle buit gepakt in de Keuken Kampioen Divisie. De Leeuwarders klimmen door een 0-2 overwinning over de Noord-Hollanders heen op de ranglijst.

Jamie Jacobs zette Cambuur na 25 minuten op voorsprong, nadat Giovanni Korte eerder nog de paal had geraakt met een kopbal. Telstar kreeg de bal niet weg na een vrije trap, waarna de middenvelder, die overkwam van AZ, binnen werkte op aangeven van Robert Mühren. Lange tijd bleef het bij die ene treffer in Velsen-Zuid, maar dat lag niet aan het aantal kansen. Onder meer Mühren was twee keer gevaarlijk.

Een kwartier voor tijd was Frank Korpershoek heel dichtbij voor de thuisploeg, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Aan de andere kant sloeg Cambuur vervolgens alsnog toe. Alex Bangura maakte er op aangeven van Stanley Akoy 0-2 van. Daardoor klimmen de Leeuwarders voorlopig naar de vijfde plaats met negen punten, Telstar is de nummer negen met zeven punten.

FC Dordrecht speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen MVV, maar verlaat daardoor wel de laatste plaats. Joshua Holtby zette de Limburgers op voorsprong uit een vrije trap, maar nog voor rust kwam de thuisploeg langszij via Fabian de Abreu. Dordrecht heeft nu twee punten, één meer dan Roda JC en PSV.