De Jong over complimenten van 'toptrainer' Jonker: 'Mooi dat hij het herkent'

De Jong over complimenten van 'toptrainer' Jonker: 'Mooi dat hij het herkent'

08-09-2019 09:05
23

SC Cambuur-trainer Henk de Jong was zaterdag tegen Telstar terug van een schorsing en zag zijn ploeg met 1-2 winnen in Velsen-Zuid. De Drachtenaar genoot van zijn ploeg én van de complimenten van Telstar-collega Andries Jonker.

Volgens de ex-trainer van onder meer Bayern München en VfL Wolfsburg werd zijn team 'over het hele sportpark gejaagd' door Cambuur. "Andries is een toptrainer en die herkent het ook, dat vind ik mooi", aldus De Jong in gesprek met FOX Sports. "Hij heeft op een ander niveau gewerkt en hij herkent wat wij doen. Leuk dat hij dat zegt. Wij proberen iets te creëren wat ook leuk is om te doen."

De hoofdtrainer maakte zijn rentree in de dug-out: nadat hij tegen NAC Breda werd weggestuurd, moest hij de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch vanaf de tribunes bekijken. "Ik vond het prachtig voor mijn spelers en mijn collega's (Cambuur won tijdens De Jongs afwezigheid met 3-2 van FC Den Bosch, red.), nu mocht ik er gelukkig weer bij zijn. Maar het hart ging even sneller dan boven op die tribune. Zo!", besloot hij lachend.