Van Real Madrid naar Kozakken Boys: 'Heb een gezin, gaat niet meer alleen om mij'

Van Real Madrid naar Kozakken Boys: 'Heb een gezin, gaat niet meer alleen om mij'

Gepubliceerd: zondag 8 september 2019 om 09:47zo 08-09-2019 om 09:47

Royston Drenthe is zaterdag officieel begonnen aan zijn nieuwe voetballeven. De enkelvoudig Oranje-international debuteerde voor Tweede Divisie-club Kozakken Boys en leverde direct een assist af tijdens de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen SV Spakenburg.

Drenthe zat na zijn vertrek bij Sparta zonder club en heeft gekozen voor een volgende wending in zijn toch al turbulent verlopen carrière: de oud-speler van onder meer Feyenoord, Real Madrid, Everton en Alania Vladikavkaz is komend seizoen in Werkendam te bewonderen. De 32-jarige linkspoot had meerdere opties, vertelt hij aan FOX Sports. "Er zouden bepaalde keuzes gemaakt kunnen worden, maar ik heb ook een familie en oudere kinderen. Zij zijn deel van mijn leven en het gaat niet meer alleen om mij."

Op Sportpark De Zwaaier liepen enkele oude bekenden van Drenthe rond. "Mijn neefje (Tyrone Conraad, red.) speelt hier, Mark Veenhoven (ex-ploeggenoot van Sparta) speelt hier, Kay Tejan speelt hier... Dat zijn jongens waar ik normaal contact mee had, met mijn neefje heb ik dagelijks contact. Zij waren vrij benieuwd of ik deze kant op wilde komen. Zij gingen er werk van maken en zo kwam ik in contact met de trainer (Rick Adjei, red.)."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws