Clubrecord voor Almere City na winst op FC Volendam, eerste zege Roda JC

08-09-2019 18:45 Laatste update: 20:21
36

Voor de zevende keer op rij heeft Almere City een competitieduel in eigen huis gewonnen. Dat is een clubrecord. Zondagmiddag moest FC Volendam eraan geloven.

De zege van Almere City kwam tot stand dankzij een vroeg doelpunt van Shayon Harrison. Al in de vierde minuut wist de Engelse spits met enig fortuin het net te vinden. Volendam kreeg in het restant van het duel voldoende kansen om een punt te pakken of zelfs te winnen, maar City-keeper Joshua Smits groeide met meerdere goede saves uit tot beste man van het veld. Namens Volendam miste Zakaria El Azzouzi een penalty.

Volendam blijft na vijf competitierondes op zeven punten staan. De formatie van trainer Wim Jonk is de nummer negen van de ranglijst. Almere is de nummer zes met één punt meer.

Eerste zege Roda JC
In eigen huis kwam Roda al na een paar minuten op voorsprong. Richard Jensen scoorde. Kort na de pauze tikte Iké Ugbo binnen. Hij kon profiteren van een foutje van doelman Ronald Koeman jr., die de bal losliet. Pas in de slotminuut deed Philippe Rommens namens TOP iets terug.

Roda staat nu op vier punten uit vijf competitieduels. De Limburgers hebben de laatste plaats overgedaan aan Jong PSV. TOP heeft eveneens vier punten.

Eindhoven laat kans liggen
Bij een zege op streekgenoot Helmond Sport was FC Eindhoven zondag de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie geworden. De derby eindigde echter in een nederlaag: 1-0.

In het SolarUnie Stadion van Helmond Sport bleef het zondag lang gelijk. Pas in de absolute slotfase schoot Bodi Brusselers de winnende treffer binnen. Hij knalde de bal fraai in de kruising. Voor Helmond Sport betekende het de eerste overwinning van dit seizoen, FC Eindhoven was juist nog ongeslagen.