'Driessen wordt dag en nacht lastiggevallen en bedreigd door opgehitste Ajax-fans'

'Driessen wordt dag en nacht lastiggevallen en bedreigd door opgehitste Ajax-fans'

08-09-2019 17:47 Laatste update: 17:50
319

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, wordt 'dag en nacht lastiggevallen en bedreigd door Ajax-fans'. Journalist Paul Onkenhout beweert dat in zijn wekelijkse column in de Volkskrant. 

Driessen is in opspraak sinds hij en collega Mike Verweij onlangs stellig beweerden dat Ajax-trainer Erik ten Hag een slechte relatie heeft met sterspelers Hakim Ziyech en Dusan Tadic. Driessen is vaker negatief over Ten Hag. Tijdens Sparta-Ajax richtten fans uit Amsterdam het vizier op Driessen en Ten Hag besloot het Voetbalgala van De Telegraaf te mijden, mede door de houding van de krant tegenover zijn club en hemzelf. 

'In Veronica Inside, het programma waarin Driessen regelmatig verschijnt, ging het ook over de kwestie', schrijft Volkskrant-columnist Onkenhout dit weekend. Hij kent Driessen persoonlijk. 

'Johan Derksen kwam, toen het over Ten Hag ging, weer met zijn afgekloven riedel op de proppen, maar Telegraaf-columnist Wim Kieft zei een paar interessante dingen. (...) Hij betrok de waterdrager van Driessen, verslaggever Mike Verweij, er ook bij. Ik denk niet dat ze alles uit hun duim zuigen, zei Kieft.'

'Dat denk ik ook niet', vult Onkenhout aan. 'Niet alles, in elk geval. Intussen wordt een journalist dag en nacht lastiggevallen en bedreigd door opgehitste Ajax-supporters. Maar daar hoor je niemand over.'