Goed voorbeeld doet niet volgen: Ajax-spits Kühn bezorgt Duitsland zege op Oranje

08-09-2019 18:07 Laatste update: 18:18
61

Oranje O20 heeft zondagmiddag verloren van de leeftijdsgenoten uit Duitsland. Het vriendschappelijke duel eindigde in 2-1 voor de Duitsers. Ajax-aanvaller Nicolas Kühn (foto) tekende in de tweede helft voor de winnende treffer.

Oranje kwam in Uden nog wel op voorsprong: Tom van de Looi, dit seizoen door FC Groningen verhuurd aan NEC, schoot hard raak. In de tweede helft knokte Duitsland zich alsnog naar een overwinning.

Eerst tekende Alfons Amade voor de gelijkmaker. Doelman Fabian de Keijzer (FC Utrecht) wist even later een strafschop te keren, maar Nicolas Kühn tekende uiteindelijk voor de winnende 2-1.

Bij het Oranje O20 van bondscoach Bert Konterman stonden met Kik Pierie, Juan Castillo (gehuurd van Chelsea) en Jurgen Ekkelenkamp drie Ajacieden in de basis. Verder speelden onder meer Zakaria Aboukhlal (AZ), Dylan Vente (door Feyenoord verhuurd aan RKC Waalwijk) en Vitesse-aanvaller Thomas Buitink.

Opstelling Oranje O20: De Keijzer, Bakboord, Kramer, Pierie, Castillo, Van de Looi, Duarte, Ekkelenkamp, Aboukhlal, Buitink en Vente