AD: Koeman grijpt in en voert tegen Estland één wijziging door in basiselftal

AD: Koeman grijpt in en voert tegen Estland één wijziging door in basiselftal

08-09-2019 19:00 Laatste update: 19:07
196

Bondscoach Ronald Koeman wijzigt zijn team maandagavond op één positie. Dat voorspelt het Algemeen Dagblad. De krant denkt dat Marten de Roon z'n basisplaats kwijtraakt aan Davy Pröpper. 

Pröpper had afgelopen vrijdag een belangrijk aandeel in de 4-2 zege van Oranje op Duitsland. Bij een 1-0 achterstand in Hamburg bracht Koeman Pröpper en debutant Donyell Malen in het veld voor De Roon en Denzel Dumfries. Daarna liep Nederland uit naar een imponerende 4-2 zege. 

Volgens het AD krijgt Pröpper tegen Estland (aftrap 20.45 uur) een basisplaats. Hij vormt waarschijnlijk een middenveld met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. Dumfries en vleugelaanvaller Quincy Promes behouden hun plek in het team. Ryan Babel start wederom op links. 

Nederland sta na drie gespeelde duels in EK-kwalificatiegroep C op zes punten. Maandagavond spelen ook Noord-Ierland en Duitsland, de nummers één en twee van de poule, tegen elkaar. 

Vermoedelijke opstelling volgens het AD: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, Pröpper, Wijnaldum, F. de Jong, Promes, Memphis en Babel