EK-kwalificatie: Dolberg en Eriksen verspelen punten, Marin na uur gewisseld

08-09-2019 20:02 Laatste update: 20:18
27

Na de 6-0 zege op Gibraltar van donderdagavond is het Denemarken niet gelukt om ook Georgië te verslaan. In Tbilisi bleef het zondag bij 0-0.

Met onder meer Christian Eriksen en Kasper Dolberg in de basis trad Denemarken aan tegen Georgië. Het thuisland trad aan met FC Twente-middenvelder Giorgi Aburjania. Bij een 0-0 stand, in de 73e minuut, kwam Lasse Schöne in het veld. Ook met de controleur in de ploeg kwam Denemarken niet tot scoren. Er vielen geen doelpunten.

In Groep D, de poule van Denemarken en Georgië, boekte Zwitserland wél een overwinning. Gibraltar werd met 4-0 verslagen. Zakaria, Mehmedi, Rodriguez en Gavranovic scoorden. Ierland blijft koploper in Groep D, met elf punten uit vijf duels. Denemarken heeft 9 uit 5, Zwitserland staat op 8 uit 4.

Roemenië won met minimale cijfers van Malta: 1-0. George Puscas tekende kort na rust voor de enige treffer. Hij kopte binnen uit een corner. Ajax-middenvelder Razvan Marin stond in de basis bij Roemenië. Hij werd na een uur gewisseld.

Later op de avond komen onder meer Spanje (tegen de Faroer Eilanden), Italië (tegen Finland) en het Griekenland van bondscoach John van 't Schip (tegen Liechtenstein) nog in actie.