Frank de Boer: 'Daarom ben ik er van overtuigd dat Frenkie een succes wordt'

Frank de Boer: 'Daarom ben ik er van overtuigd dat Frenkie een succes wordt'

Gepubliceerd: zondag 8 september 2019 om 21:12zo 08-09-2019 om 21:12

Broers Frank en Ronald de Boer zien dat Frenkie de Jong nog niet tot zijn recht komt bij FC Barcelona. De 22-jarige middenvelder maakte namens Oranje wél veel indruk in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland (4-2).

"Ik zag de laatste duels van Barcelona en Frenkie speelde bijna op de vleugel. Dat is niet zijn positie. Hij moet centraal of als controleur spelen", reageert Ronald de Boer in gesprek met AS. Die laatste plek lijkt in Camp Nou voorlopig voorbehouden aan Sergio Busquets. "Ik weet niet wat Ernesto Valverde van plan is. Wat ik wel weet is dat Frenkie mogelijk geduld moet hebben. Busquets raakt op leeftijd, maar hij levert nog altijd dezelfde kwaliteit op het veld."

Frank de Boer, net als zijn tweelingbroer oud-speler van Barça, denkt dat De Jong zich moet aanpassen. "De filosofie van Barcelona is niet nieuw voor hem. De andere spelers moeten zijn manier van spelen leren begrijpen. Frenkie is een ander type speler dan Busquets. Zijn teamgenoten moeten zich aan hem aanpassen en Frenkie aan hen", aldus de huidig trainer van Atlanta United.

De Boer twijfelt er niet aan dat de oud-Ajacied gaat slagen bij de Catalanen. "Het is duidelijk dat hij een talent heeft dat we lang niet hebben gezien. Daarom ben ik er van overtuigd dat hij uiteindelijk een succes wordt daar."

Poll

Gaat Frenkie de Jong de hoge verwachtingen inlossen bij Barça?

(5038 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws