Driessen ziet 'soort boetedoening' van de KNVB: 'Heeft De Telegraaf altijd gezegd'

Driessen ziet 'soort boetedoening' van de KNVB: 'Heeft De Telegraaf altijd gezegd'

08-09-2019 22:12
85

Valentijn Driessen ziet de video die de KNVB voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland publiceerde als een 'soort boetedoening'. De chef voetbal van De Telegraaf stelt dat er tot voor kort blinde paniek heerste in Zeist.

De KNVB gaf met de video aan dat 'The New Wave is coming'. "Ik hoop dat ze geleerd hebben van de 'golf' tussen de grote vier - Sneijder, Van Persie, Robben en Van der Vaart - en deze golf, die er nu is en aan zit te komen. De hele KNVB sloeg op tilt en raakte volledig in paniek. Dit filmpje lijkt een soort boetedoening, want dat was gewoon totaal onnodig."

Wedden

Meer odds

"Je houdt golfbewegingen", vervolgt Driessen. "Bij De Telegraaf hebben we het altijd gezegd: die golf gaat opnieuw op gang komen. Alleen moet je het de tijd gunnen. Maar de KNVB was volledig in paniek en is overal gaan kijken. Ineens moesten we IJsland en Duitsland nadoen en weet ik wie allemaal. Gelukkig zijn we daar nu vanaf. En is Koeman daar ook vanaf gestapt, want die begon ook met 5-3-2 als bondscoach. Uiteindelijk kwam Frenkie de Jong en is hij gekeerd."

"Dat is een geluk bij een ongeluk geweest, Frenkie de Jong", aldus Driessen. "Koeman wil het er niet helemaal aan ophangen, maar dat was toch de ontbrekende schakel om terug te keren naar het Nederlandse voetbalerfgoed en dat is 4-3-3." De journalist besluit met een boodschap aan de bond. "We moeten niet in paniek raken als het één of twee jaar iets minder gaat en de hele boel omver gooien. Dat sloeg werkelijk helemaal nergens op."