Van der Vaart: 'Gevaarlijk om te zeggen, maar hij kan niveau Robben aantikken'

Van der Vaart: 'Gevaarlijk om te zeggen, maar hij kan niveau Robben aantikken'

08-09-2019 23:25
71

Memphis Depay was vrijdag van onschatbare waarde voor het Nederlands elftal tijdens de 2-4 overwinning bij Duitsland. Rafael van der Vaart steekt bij Studio Voetbal de loftrompet over de aanvaller van Olympique Lyon.

"Het is misschien gevaarlijk om te zeggen, maar ik vind dat hij het niveau à la Arjen Robben kan aantikken. Ook zo belangrijk voor een elftal zijn", stelt Van der Vaart. "Hij laat het nu al twee jaar echt zien. Die verdedigers van Duitsland konden er geen klote van, maar ze hadden wel angst voor hem. Hij draait een paar keer weg, dat is gewoon werelds."

Ook Theo Janssen is enthousiast. "Ik vond Memphis heel erg belangrijk. In alles wat-ie doet: balvast, maar ook heel veel energie leveren voor de rest van het elftal", vertelt de oud-middenvelder. "Hij maakt de spelers om zich heen beter. Hij doet zoveel, dat had ik niet verwacht. Voordat Ronald Koeman er was, zag je dat niet bij hem. Sinds Koeman er is vind ik dat hij heel stabiel is geworden binnen Oranje."

Pierre van Hooijdonk denkt dat Memphis voor trainers 'wel eens lastig is'. "Hij heeft bepaalde bewegingen, en neemt risico's, waarvan je denkt: het is nu twee keer fout gegaan, doe de derde keer maar even simpel. Maar hij doet dat niet, hij gaat de derde en vierde keer ook gewoon weer, en het lukt dan ook gewoon weer."