Clubs in gesprek over Jong-teams in Eerste Divisie: 'Bij publiek nog chagrijn'

Clubs in gesprek over Jong-teams in Eerste Divisie: 'Bij publiek nog chagrijn'

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 08:15ma 09-09-2019 om 08:15

Laatste update: maandag 9 september 2019 om 08:30ma 09-09-2019 om 08:30

Marc Boele ziet dat het chagrijn bij Eerste Divisie-clubs langzaam verdwijnt over de deelname van beloftenteams aan de competitie. De directeur van de Coöperatie Eerste Divisie is trots op het feit dat liefst 14 van de 23 Oranje-internationals in de Keuken Kampioen Divisie hebben gespeeld.

"Het is bijzonder dat Frenkie de Jong nog maar drie seizoenen geleden Talent van het Seizoen was in de Eerste Divisie en nu bij FC Barcelona speelt en basisspeler is bij het Nederlands elftal", vertelt Boele in De Telegraaf. Over de toekomst van Jong-elftallen in de competitie wordt gesproken tijdens de najaarsvergadering betaald voetbal, laat hij weten.

"Nu is de situatie zo dat de topclubs er beter van worden, de talenten zelf en het Nederlands voetbal in zijn totaliteit. Iedereen wordt er beter van, maar worden de clubs in de Eerste Divisie er ook beter van? Tot nu toe niet", aldus Boele. "Als de clubs er ook in zouden meedelen, bijvoorbeeld door een rechtvaardigere mediageldenverdeling, gaat het niveau omhoog", adviseert hij. Dat is volgens hem ook weer goed voor de ontwikkeling van de talenten van de topclubs.

"Als ik kijk naar de grote sportieve waarde die het heeft voor ontwikkeling van talent bij de topclubs, dan ben ik er persoonlijk een voorstander van dat de Jong-teams in de Eerste Divisie blijven spelen. Maar ik snap dat de overige clubs ook naar andere dingen kijken", vervolgt Boele. "Ik denk dat bij het publiek nog steeds chagrijn bestaat over de Jong-teams, maar dat op bestuurlijk niveau bij de clubs in de Eerste Divisie zeker oog is voor het belang van talentontwikkeling voor het Nederlands voetbal."

Poll

Ben jij voorstander van beloftenteams in de Eerste Divisie?

(5471 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws