Barça-toptalent Fati hakt razendsnel knoop door over interlandcarrière

Barça-toptalent Fati hakt razendsnel knoop door over interlandcarrière

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 08:36ma 09-09-2019 om 08:36

Ansu Fati staat volop in de schijnwerpers na zijn komeetachtige doorbraak bij FC Barcelona. De zestienjarige aanvaller ziet liefst drie nationale bonden strijden om zijn gunsten, maar zijn keuze is gevallen op Spanje.

Fati werd geboren in Guinee-Bissau, maar groeide vanaf zijn zesde op in Spanje. Daardoor had hij drie opties voor zijn toekomstige interlandcarrière, aangezien het Afrikaanse land een voormalige kolonie is van Portugal. "Ik wil voor Spanje spelen", laat Fati er in gesprek met Diario Sport zelf geen twijfel over bestaan.

Volgens de Catalaanse sportkrant is zijn voorkeur door Barça al doorgespeeld naar de Spaanse bond. Helemaal in kannen en kruiken is de beslissing nog niet. Eerst moet de vleugelaanvaller een Spaans paspoort bemachtigen. Spanje hoopt dat het papierwerk op orde is voor de start van het WK O17 in Brazilië eind oktober.

Fati maakte als invaller zijn opwachting voor Barça in de Primera Division-duels met Real Betis (5-2) en Osasuna (2-2). Met zijn treffer in Pamplona werd hij de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Catalanen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws