'Sfeer verziekt': 'Komt geen Mexicaan naar Limburg, omdat hij van Roda houdt'

'Sfeer verziekt': 'Komt geen Mexicaan naar Limburg, omdat hij van Roda houdt'

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 08:54ma 09-09-2019 om 08:54

Maurice Graef ziet de huidige situatie bij Roda JC met pijn in het hart aan. De voormalig aanvaller, in de jaren negentig actief in Kerkrade, lijkt weinig vertrouwen te hebben in de beoogde eigenaar Mauricio García de la Vega.

"Mensen die het beste met de club voorhebben, worden genegeerd. Oud-spelers, sponsoren. Dat is triest", zegt Graef tegen het Algmeen Dagblad. "Vooral voor die loyale mensen hier op de tribune. Mensen die hard werken om een seizoenkaart te kopen. Die mensen worden bezeikt. Er komt geen Mexicaan naar Limburg, omdat hij zo van Roda JC houdt."

Het AD beroept zich op ingewijden en stelt dat de sfeer bij de Limburgse club verziekt is. 'Lastige' types, zoals Eric van der Luer, worden richting de uitgang geduwd. Ook is er geen enkele leiding, sinds algemeen en technisch directeur Harm van Veldhoven in juni uit onvrede vertrok. De krant ziet dat De La Vega nu directeur speelt, maar hij heeft geen enkele bevoegdheid.

De Mexicaan investeerde bovendien nog geen cent in Roda en regelde ook nog geen bankgarantie. Het is de vraag of de KNVB de overname gaat goedkeuren. 'De la Vega's overnachtingen in een luxe golfresort komen overigens al wel voor rekening van de club, die naar verluidt een tekort heeft van 700.000 euro', stelt het AD.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws