De Mos voorspelt twee Oranje-wissels: 'Hij is in de kleine ruimte wat handiger'

De Mos voorspelt twee Oranje-wissels: 'Hij is in de kleine ruimte wat handiger'

09-09-2019 12:46 Laatste update: 12:46
62

Bondscoach Ronald Koeman gaat zijn opstelling op twee posities wijzigen voor het treffen met Estland op maandagavond. Dat verwacht Aad de Mos. 

Na de 4-2 zege op Duitsland trapt Oranje maandag om 20.45 uur af in Tallinn. "Altijd lastig, zo'n ploeg die de bus gaat parkeren voor de goal, misschien zelfs áchter de goal", vertelt De Mos in een video op zijn Instagram-kanaal. "Je krijgt geen mogelijkheden om te counteren, met veel geduld en een hoog baltempo moet je de verdediging ontzenuwen."

"Ik denk dat Koeman gaat kijken naar twee veranderingen. Dat heeft met de frisheid van de spelers te maken", vervolgt de voormalig trainer van onder meer Ajax en PSV. 

"Ik denk dat Davy Pröpper in de kleine ruimte wat handiger is dan Marten de Roon. Hij heeft het naar mijn idee toch goed gedaan, hij heeft veel ballen afgepakt. Aan de bal wat ongelukkig. Hetzelfde geldt voor Dumfries. Ongelukkig aan de bal, wel z'n taak volbracht."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@onsoranje #Estland @npo_3 20.45 @ronaldkoeman @euro2020 @ddumfries2 @martenderoon15 #busparkeren #analyse #monday 9 september 2019

Een bericht gedeeld door Aad De Mos (@aad300) op