'Met een topspits erbij en Memphis daaromheen kan Oranje het EK winnen'

'Met een topspits erbij en Memphis daaromheen kan Oranje het EK winnen'

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 14:20ma 09-09-2019 om 14:20

Motivatie mag niet het probleem zijn voor het Nederlands elftal, stelt Valentijn Driessen. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman boekte vrijdag een memorabele zege op Duitsland (4-2), maar neemt het maandagavond in Tallinn op tegen 'voetbaldwerg' Estland.

"De spelers moeten het gevoel uit zichzelf halen dat ze ook in dit soort wedstrijden het beste van zichzelf laten zien", stelt de chef voetbal van De Telegraaf op de website van zijn werkgever. Koeman is zelf ook benieuwd naar hoe het Nederlands elftal omgaat met zo'n tegenstander. Het afgelopen jaar hebben ze met Wit-Rusland (4-0) één keer tegen een zwakke tegenstander gespeeld. Daarnaast hebben ze eigenlijk alleen maar tegen grote landen gespeeld."

Waar Willem van Hanegem het maandag nog opnam voor Denzel Dumfries, is Driessen wel kritisch. Hij vraagt zich af of de rechtsback van PSV zijn basisplaats behoudt. "Hij zal verbetering moeten tonen. De Denzel Dumfries van nu is niet de Denzel Dumfries van een jaar geleden bij PSV, toen hij verschrikkelijk veel indruk maakte en Koeman hem ook selecteerde voor Oranje. Die zal terug moeten naar de vorm van vorig jaar."

Driessen ziet 'verschrikkelijk veel talent' bij Oranje, maar plaatst wel een kanttekening. "Een topspits heeft het Nederlands elftal momenteel niet. Memphis Depay doet het geweldig, maar is natuurlijk geen spits pur sang. Met een topspits erbij en Depay daaromheen heb je een ploeg die volgend jaar Europees kampioen kan worden, misschien over drie jaar wel wereldkampioen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws