Stegeman aangehouden na ongeluk met drank: 'Ontzettend domme actie'

Stegeman aangehouden na ongeluk met drank: 'Ontzettend domme actie'

09-09-2019 14:45 Laatste update: 15:12
169

John Stegeman is vorige week donderdag betrokken geweest bij een eenzijdig auto-ongeluk. De trainer van PEC Zwolle kwam er, los van de materiële schade, zonder noemenswaardige kleerscheuren vanaf. Wel was zijn alcoholpromillage te hoog.

Dat meldt de Overijsselse club maandag in een verklaring. Het rijbewijs van Stegeman is ingevorderd. "Wij betreuren dit incident enorm, aangezien het totaal niet overeenkomt met hoe wij als club in de maatschappij staan", reageert PEC-voorzitter Adriaan Visser. "Alcohol en verkeer gaan niet samen en we kunnen dit incident dan ook niet aan ons voorbij laten gaan."

Visser meldt dat Stegeman een boete krijgt. Ook gaat de club hem extra vaak bij maatschappelijke projecten inzetten. "Dit is een ontzettend domme actie van mij, die nooit meer voorkomt. Ik accepteer de straf vanuit de club als vanzelfsprekend en beloof beterschap richting de toekomst", stelt de schuldbewuste trainer.

'Los van de straf vanuit de club, wachten zowel Stegeman als PEC Zwolle de verdere meningsvorming vanuit Justitie over dit incident af', besluiten de Zwollenaren hun verklaring. 

Volgens De Stentor had hij bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Hij raakte gewond aan zijn neus doordat de airbag opensprong, nadat hij een lantaarnpaal had geraakt, zo klinkt het.