LIVE: Oranje wint met 0-4 in Estland (gesloten)

LIVE: Oranje wint met 0-4 in Estland (gesloten)

09-09-2019 19:04 Laatste update: 22:58
342

Na de imponerende 4-2 zege op Duitsland van vrijdagavond moet het Nederlands elftal maandagavond in Tallinn wederom aan de bak. Estland is om 20.45 uur de tegenstander. Een overwinning voor het team van bondscoach Ronald Koeman zou een belangrijke stap richting het EK 2020 zijn. 

In EK-kwalificatiegroep C staat Nederland momenteel op een derde plek, met zes punten uit drie duels. Noord-Ierland (12 uit 4) en Duitsland (9 uit 4) zijn de nummers een en twee. Die twee landen treffen elkaar maandagavond in Belfast. 

Wint Nederland z'n resterende vijf kwalificatieduels, dan is een ticket voor het EK in 2020 binnen. Tegen Estland houdt Koeman z'n basiself van afgelopen vrijdag waarschijnlijk grotendeels in stand. Mogelijk verliest Marten de Roon z'n basisplaats aan Davy Pröpper. Hij viel tegen Duitsland sterk in. 

Donyell Malen debuteerde in Hamburg met een doelpunt. Het is nog niet bekend of de jonge PSV-aanvaller maandag in de basis verschijnt. Mogelijk doet Koeman, net als vrijdag, een beroep op Ryan Babel, Memphis Depay en Ryan Babel.  

Opstelling Oranje: Cillessen; Veltman, De Ligt, Van Dijk, Blind, F. de Jong, Pröpper, Wijnaldum; Malen, Memphis, Babel.

In ons liveblog houden we je voor en tijdens Estland-Nederland van alle ontwikkelingen op de hoogte!