Stegeman keihard aangepakt na incident: 'Kan geen trainer van PEC meer zijn'

Stegeman keihard aangepakt na incident: 'Kan geen trainer van PEC meer zijn'

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 20:04ma 09-09-2019 om 20:04

Laatste update: maandag 9 september 2019 om 20:05ma 09-09-2019 om 20:05

John Stegeman kan voorlopig geen trainer meer zijn van PEC Zwolle, stelt RTV Oost verslaggever Bert van Losser. PEC meldde maandag dat Stegeman met teveel alcohol op achter het stuur is gaan zitten en een eenzijdig auto-ongeluk veroorzaakt heeft. Het incident maakt veel los.

"In diverse contracten bij PEC staat dat je hierom ontslagen wordt. Ik vind dat Stegeman moet zeggen: joh, sorry. Ik heb teveel gedronken en ben even geen trainer van PEC Zwolle meer", zegt Van Losser bij De Oosttribune. "Dan gaat hij maar de jeugd trainen of wat anders, maar als je met drie keer de toegestane hoeveelheid drank op achter het stuur gaat zitten, kun je geen trainer meer zijn van PEC Zwolle, een club die maatschappelijk betrokken is. Ik zou opstappen."

Stegeman ontslaan gaat Van Losser te ver. "Ik zeg niet dat hij ontslagen moet worden, maar dat hij een andere functie moet krijgen. PEC Zwolle kan niet met John Stegeman als uithangbord verder. Dat is de consequentie. Dan moet je maar geen hoofdtrainer worden."

Het ongeluk gebeurde vorige week. Pas maandag kwam PEC met het bericht naar buiten. "Wat zegt dat over Zwolle dat ze dit besluit zo laat hebben genomen?", vraagt RTV Oost-journalist Tijmen van Wissing zich af. "Vandaag heeft de selectie het pas te horen gekregen. Ik vind dat je dit meteen moet brengen, maar Adriaan Visser (voorzitter, red.) heeft ermee in de maag gezeten en is de enige woordvoerder in de kwestie."

"Dat is de enige vraag die PEC zich moet stellen: kan hij nog functioneren? Heeft hij nog genoeg gezag? Hij neemt vrijwel iedereen de maat, knijpt iedereen tot het uiterste uit en is heel erg van de discipline", zegt Van Wissing. "Hij heeft keihard gefaald en valt zo hard door de mand. Is er nog voldoende draagvlak? Die vraag moet Zwolle beantwoorden."

Poll

Had Stegeman ontslagen moeten worden?

(5719 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws