Nederland overtuigt opnieuw en zet zwak Estland met ruime cijfers opzij

Nederland overtuigt opnieuw en zet zwak Estland met ruime cijfers opzij

09-09-2019 22:33
49

Het Nederlands elftal heeft de uitwedstrijd bij Estland met ruime cijfers weten te winnen. De 2-4 overwinning op Duitsland van afgelopen vrijdag werd opgevolgd door een 0-4 zege in Tallinn. Ryan Babel maakte twee van de vier treffers.

Bondscoach Ronald Koeman besloot om maar liefst drie wijzigingen door te voeren voor het duel met Estland. Quincy Promes, Denzel Dumfries en Marten de Roon raakten hun basisplaats kwijt. Voor hen speelden Joël Veltman, Davy Pröpper en Donyell Malen, die zijn basisdebuut maakte.

Nederland had nauwelijks wat te vrezen van Estland, dat na kleine kansen van Virgil van Dijk en Joël Veltman wel een aantal waarschuwingsschoten loste, maar niet echt gevaarlijk werd. Na ruim een kwartier spelen maakte Babel op aangeven van Daley Blind de 0-1. De voorzet van de Ajacied belandde voor de voeten van de aanvaller, die de bal van dichtbij via de keeper binnenwerkte.

Het hongerige Oranje was op zoek naar meer, maar moest daar lang op wachten. Na de goal van Babel viel er weinig te beleven in Tallinn en was het wachten op de tweede treffer. Estland was niet in staat om serieus partij te bieden, waardoor het duel vrij eenzijdig was. Vlak voor rust werden schoten van Babel en Memphis Depay gepareerd door doelman Sergei Lepmets.

Vlak na rust leek Oranje het duel in het slot te gooien toen Babel de score verdubbelde. Memphis, dé man in vorm bij Nederland, gaf vanaf de rechterflank voor en legde de bal perfect op het hoofd van de volledig vrijstaande Babel, die simpel binnen kon knikken: 0-2.

Estland probeerde het via counters, maar werd zonder al teveel moeite op afstand gehouden door Oranje. Koeman haalde Malen en Frenkie de Jong naar de kant en bracht Steven Berghuis en Luuk de Jong. Op dat moment was de wedstrijd allang geen wedstrijd meer. Een kwartier voor tijd maakte Memphis de 0-3. Nadat Kevin Strootman werd ingebracht, bepaalde Georginio Wijnaldum op aangeven van Memphis de eindstand op 0-4. 

Oranje heeft na vier kwalificatiewedstrijden negen punten verzameld. De volgende duels staan gepland op 10 en 13 oktober. Op 10 oktober ontvangt Nederland de Noord-Ieren en drie dagen later wacht een clash met Wit-Rusland.