Fortuna Sittard slaat toe en haalt Zweedse international naar Eredivisie

Fortuna Sittard slaat toe en haalt Zweedse international naar Eredivisie

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 22:48ma 09-09-2019 om 22:48

Laatste update: maandag 9 september 2019 om 22:49ma 09-09-2019 om 22:49

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Tesfaldet Tekie. De Zweedse middenvelder (22) tekent voor twee seizoenen, met een optie op een extra jaar.

Tekie beschikte na zijn vertrek bij AA Gent over een vrije status en kon dus buiten de transferperiode worden vastgelegd. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Norrköping en maakte begin 2017 de overstap naar België. Na een verhuurperiode bij Östersund, besloot Gent deze maand zijn contract te ontbinden.

"Ik ben enorm blij met mijn contract", reageert Tekie op de website van zijn nieuwe club. "Ik heb enkele goede gesprekken gehad met Sjoerd Ars. Fortuna Sittard richt zich op het ontwikkelen van jonge spelers en dat spreekt mij aan. Ik kijk er naar uit om met de staf en mijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan."

Ars is blij met de komst van Tekie. "We hebben met Tekie een technisch zeer vaardige middenvelder met een enorm loopvermogen in huis gehaald. Daarnaast heeft hij een fantastische pass", zegt hij. "Ondanks de interesse van andere clubs hebben we Tesfaldet kunnen overtuigen voor Fortuna Sittard te kiezen."

Tekie maakte in januari 2019 zijn debuut voor de nationale ploeg van Zweden. Vooralsnog bleef hij bij die ene interland.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws