Oranje-uitblinker geniet: 'De laatste drie, vier jaar zijn mijn beste jaren'

Oranje-uitblinker geniet: 'De laatste drie, vier jaar zijn mijn beste jaren'

09-09-2019 23:38 Laatste update: 23:39
18

Ryan Babel is blij met zijn twee doelpunten voor Oranje in de met 0-4 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Na afloop was hij bij de NOS in een dichterlijke bui.

"Ik ben een speler die beweegt op vertrouwen. Als je scoort, is dat lekker", aldus Babel, die op zijn 32e aan zijn tweede jeugd bij Oranje is begonnen. "Grappig dat je dat zegt. Dat zei Gini (Georginio Wijnaldum, red.) een paar dagen geleden al. Hoe ouder, hoe beter."

"Ik ga best wel lang mee, je probeert met de jaren meer je kop gebruiken. Lopen wordt niet meer zo makkelijk als toen ik achttien was. Ik analyseer mijn eigen wedstrijden enorm veel. Ik moet zeggen, zeker de laatste drie, vier jaar van mijn carrière zijn mijn beste jaren."

Babel wil erbij zijn op het EK van 2020. "Ik ben over mijn eigen carrière altijd best ongelukkig geweest wat betreft eindtoernooi. In 2006 was ik erbij en heb ik één keer gespeeld als invaller. 2008 miste ik door een enkelblessure en na 2010 zat ik er niet meer bij. Het zou ideaal zijn als ik een keer op een eindtoernooi aanwezig kan zijn en meer minuten kan maken."