Malen en Kluivert als voorbeeld bij Jong Oranje: 'Zelf niet echt aan gedacht'

Malen en Kluivert als voorbeeld bij Jong Oranje: 'Zelf niet echt aan gedacht'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 08:15di 10-09-2019 om 08:15

Calvin Stengs wordt veelvuldig getipt om na Donyell Malen en Justin Kluivert de volgende speler te worden die de oversteek maakt van Jong Oranje naar het Nederlands elftal. De aanvaller van AZ houdt zich daar zelf niet zo mee bezig.

"Ik heb er zelf niet echt aan gedacht", zegt de twintigjarige Stengs in het Algemeen Dagblad. "Ik vind het al heel mooi om voor Jong Oranje te spelen. In tegenstelling tot veel andere spelers heb ik zelden voor vertegenwoordigende elftallen gespeeld. Ik ben een laatbloeier, dit zijn de eerste kwalificatieduels die ik meemaak. Het voelt lekker om even met leeftijdsgenoten bij elkaar te zijn."

Stengs is bij AZ sterk aan het seizoen begonnen. Die lijn wil hij doortrekken bij Jong Oranje. "Als ploeg willen we iets neerzetten en het wordt ook tijd om weer eens een EK te halen. Ik ken Jong Oranje op een EK eigenlijk vooral van de documentaire over Foppe de Haan en dat gewonnen EK in eigen land. Bij AZ maakt Ron Vlaar ook genoeg grapjes erover. Dat hij twee keer Europees kampioen is geworden. En dat wij het nu ook maar eens moeten laten zien."

Poll

Doet Oranje straks mét Stengs mee aan het EK 2020?

(558 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws