'Matthijs is een kampioen in wording, de nieuwe Rembrandt in het voetbal'

'Matthijs is een kampioen in wording, de nieuwe Rembrandt in het voetbal'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 10:14di 10-09-2019 om 10:14

Laatste update: dinsdag 10 september 2019 om 10:27di 10-09-2019 om 10:27

Mino Raiola twijfelt er geen moment aan dat Matthijs de Ligt gaat slagen bij Juventus. De zaakwaarnemer van de Nederlandse verdediger noemt de moeizame start in Turijn slechts een hindernis.

"Ik maak me daarover geen enkele zorgen. Niemand doet dat, ook bij Juventus niet. Geen enkele weg naar de top is makkelijk of zonder hindernissen", zegt Raiola tegen Voetbal International. "Niemand loopt zomaar naar de top van de Himalaya. De Matthijs die we nu zien is een schets van de Matthijs in wording. Het is net als de schets die je onder de schilderijen ziet. Wat we nu zien, is een kampioen in wording. Hij is al een bijzondere schets en hij zal een nog bijzonderder schilderij zijn. Matthijs is de nieuwe Rembrandt in het voetbal."

De Ligt maakt zich ook niet druk om alle negatieve kritieken over zijn start bij Juventus. "Het is allemaal heel anders", geeft hij wel toe. "Ik heb er ook met oud-spelers over gesproken, ze zeggen dat het toch bijna een jaar duurt voordat je volledig bent aangepast. Dat wil niet zeggen dat ze niet presteerden in de tussentijd, maar dat het gewoon even duurde voordat ze zich in het team als een vis in het water voelde."

Toch denkt de oud-Ajacied dat hij nu al een betere speler is geworden. "Ja, dat is voor mij wel meetbaar. Als je iedere training tegen topspitsen staat en iedere training kan leren van topverdedigers dan merk je wel dat je stappen maakt en ervaring op doet. Nu komt er een belangrijke periode aan met veel wedstrijden en ik hoop dat het eruit komt."

Poll

Gaat De Ligt alsnog een succes worden bij Juventus?

(15378 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws