Stegeman 'ramt eigen geloofwaardigheid omver': 'Positie is nu een stuk wankeler'

Stegeman 'ramt eigen geloofwaardigheid omver': 'Positie is nu een stuk wankeler'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 12:47di 10-09-2019 om 12:47

Laatste update: dinsdag 10 september 2019 om 13:02di 10-09-2019 om 13:02

De geloofwaardigheid van John Stegeman als trainer van PEC Zwolle heeft door het incident van afgelopen week een fikse deuk opgelopen. Dat stelt dagblad de Stentor dinsdag in een opiniestuk. 

Stegeman reed afgelopen donderdag tegen een lantaarnpaal aan. De trainer van PEC bleek met een slok op achter het stuur te zijn gekropen. Maandag kwam PEC naar buiten met het incident. 's Avonds sprak een emotionele Stegeman honderden sponsors van de club toe. De Stentor vraagt zich af wat alle commotie voor gevolgen heeft voor de status en geloofwaardigheid van Stegeman. 

'Hoe zal het deze maand met het draagvlak van de trainer binnen PEC gesteld zijn? De club die zo nadrukkelijk een topsportklimaat nastreeft, legt de grootste bepleiter ervan een boete en extra maatschappelijke activiteiten op na een actie die hard botst met de nuchtere clubcultuur en zijn voorbeeldfunctie.'

'In zekere zin kun je stellen dat Stegeman behalve de lantaarnpaal ook zijn geloofwaardigheid grotendeels omver heeft geramd. Zijn positie, die was verbeterd met vier punten uit de laatste twee duels, is een stuk wankeler geworden, omdat hij zijn spelersgroep en achterban een stok heeft gegeven om mee te kunnen slaan', vervolgt het dagblad.

Vergiffenis
'Is hij voor de steun van selectie en bestuur afhankelijk van enige vergiffenis en coulance, voor zijn draagvlak onder de supporters geldt in zijn geval meer dan ooit het resultaat. Zo opportunistisch is de voetbalwereld ook: trainers hebben in de vorm van een goede reeks altijd een ontsnappingsclausule.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws