Bosz verbaasd na Duitsland-Nederland: 'Er stonden nog tien anderen in het veld'

Bosz verbaasd na Duitsland-Nederland: 'Er stonden nog tien anderen in het veld'

10-09-2019 16:05 Laatste update: 11-09-2019 07:52
51

Peter Bosz vindt het niet fair dat Jonathan Tah is neergesabeld door Duitse media na de pijnlijke nederlaag tegen Oranje (2-4). Tah, speler van Bayer Leverkusen, de club van Bosz, werd keihard aangepakt na zijn dramatische optreden in Hamburg. De international tekende onder meer voor een eigen doelpunt. 

"Het verbaasde me dat Jonah nu de zondebok is", zegt Bosz in gesprek met Kicker"Natuurlijk, hij speelde slecht, maar hij was toch niet de enige? Er stonden nog tien andere Duitsers op het veld. Ik kreeg nu de indruk dat er verloren is omdat Tah slecht speelde. Dat was niet zo."

Op maandagavond begon Tah op de bank tijdens het uitduel met Noord-Ierland (0-2). Kort voor rust viel de stopper in - en Bosz was onder de indruk van de manier waarop Tah zich presenteerde.

"Ik was heel benieuwd: hoe herstelt hij zich? Hij was meteen erg goed, hij deed alles goed, zijn passes waren prima en in verdedigend opzicht liet hij geen steek vallen. Chapeau! Het is echt niet makkelijk als je op de bank wordt gezet en daarna moet invallen. Niet elke speler kan dat. Ik heb respect voor de manier waarop hij het heeft gedaan tegen Noord-Ierland."