'Er hoeft maar 'dit' te gebeuren en John Stegeman hangt weer'

'Er hoeft maar 'dit' te gebeuren en John Stegeman hangt weer'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 18:13di 10-09-2019 om 18:13

PEC Zwolle heeft fouten gemaakt en het persbericht rond John Stegeman verkeerd naar buiten gebracht. Derk Moor, reputatiedeskundige, vertelt dat aan RTV Oost. PEC kwam met een statement naar buiten en publiceerde quotes van zowel Stegeman als voorzitter Adriaan Visser, maar de hoofdpersoon werd niet in beeld gebracht.

Moor (47) werkt al ruim zestien jaar als reputatiedeskundige en helpt bedrijven met het bewaken en/of herstellen van hun reputatie. Hij vindt dat PEC een video had moeten publiceren waarin Stegeman publiekelijk zijn excuses maakte. Dat is niet gebeurd. "En dat is gek", vertelt Moor aan RTV Oost. 

Stegeman veroorzaakte vorige week donderdag in beschonken toestand een eenzijdig auto-ongeluk. Moor denkt dat er drie opties zijn: Stegeman stapt op, PEC ontslaat Stegeman, of PEC gaat door met Stegeman. De club koos voor het laatste, maar heeft in de communicatie al steken laten vallen, zegt Moor.

Moor denkt dat PEC en Stegeman voorlopig last blijven houden van de situatie. "Er hoeft maar 'dit' te gebeuren en hij hangt weer. Als hij bijvoorbeeld op het terras zit met een biertje, en PEC-fans lopen langs... Ook het besluit om Stegeman aan te houden is een besluit met lef. Je moet dit dragen met elkaar. Het is mensen gelukt, dus waarom zou het hem niet lukken?"

Poll

Wat is de beste optie?

(1585 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws