Jong Oranje komt achterstand te boven en trapt kwalificatie af met dikke zege

10-09-2019 20:51
57

Jong Oranje is de kwalificatiereeks voor het EK Onder 21 in 2021 goed begonnen. De Nederlandse talenten schoven na een vroege achterstand in Doetinchem de leeftijdsgenoten uit Cyprus alsnog eenvoudig opzij: 5-1.

Jong Oranje startte niet al te best in het stadion van De Graafschap. Na elf minuten prikte Ruel Sotiriou de 0-1 achter keeper Maarten Paes en leek een moeizame wedstrijd onafwendbaar voor het team van bondscoach Erwin van de Looi. Dat viel uiteindelijk wel mee: Jong Oranje verschafte zichzelf binnen twintig minuten een comfortabele voorsprong.

Teun Koopmeiners schoot de Nederlandse beloften vijf minuten na de openingstreffer vanaf de penaltystip alweer langszij, waarna Jong Oranje via twee prima combinaties op 3-1 kwam. Dani de Wit en Kaj Sierhuis werden als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier genoteerd.

Na de rust was de wedstrijd het aanzien eigenlijk niet meer waard. Van de Looi probeerde met het inbrengen van Ferdi Kadioglu, Daishawn Redan en Tahith Chong nog wel wat 'schwung' in het elftal te brengen, maar ook de nieuwelingen maakten weinig indruk. Vlak voor tijd sloeg Jong Oranje nog twee keer toe: Dani de Wit maakte zijn tweede van de avond en in blessuretijd kwam ook Deyovaisio Zeefuik nog op het scorebord.

Jong Oranje staat door de zege nu derde in Groep 7. Koploper Jong Portugal heeft zes punten uit twee wedstrijden en Jong Wit-Rusland staat met drie punten uit twee duels tweede. Dat heeft dankzij een 10-0 zege op Jong Gibraltar een beter doelsaldo dan Jong Oranje.