'Malen was echt uitzonderlijk bij ons, echt heel goed in alle dingen die hij doet'

'Malen was echt uitzonderlijk bij ons, echt heel goed in alle dingen die hij doet'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 22:30di 10-09-2019 om 22:30

Erwin van de Looi houdt een dubbel gevoel over aan de prestaties van Donyell Malen in het Nederlands elftal. De bondscoach van Jong Oranje had gehoopt om de spits langer bij zijn eigen selectie te houden, maar vindt het ook mooi hoe Malen zich nu manifesteert.

De ontwikkeling van de spits van PSV is snel gegaan, realiseert Van de Looi zich in gesprek met FOX Sports. "Een jaar geleden stelde ik hem voor het eerst op als spits tegen Jong Duitsland en een jaar later speelt hij al bij het grote Oranje. Dat is ook wel het mooie van Jong Oranje, dat spelers doorgaan naar het Nederlands elftal. De jongens die dat is gelukt hebben dat verdiend."

Het verbaast de bondscoach van de Oranje-beloften geenszins dat juist Malen nu excelleert bij Oranje. "Hij was echt uitzonderlijk bij ons", legt Van de Looi uit. "Echt goed in alle dingen die hij doet. Maar het is natuurlijk ook zo dat je met concurrentie te maken hebt. Als je in dit Jong Oranje centraal achterin speelt zal je meer moeite met de stap naar het Nederlands elftal hebben dan wanneer je in de voorhoede speelt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws