Ronaldo met vier goals weer de grote man; Engeland komt dramastart te boven

Ronaldo met vier goals weer de grote man; Engeland komt dramastart te boven

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 22:47di 10-09-2019 om 22:47

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 06:44wo 11-09-2019 om 06:44

Engeland heeft in een spectaculair duel afgerekend met Kosovo. De bezoekers kwamen na een afgrijselijke blunder van Michael Keane al vroeg op voorsprong, maar zeven doelpunten later konden de Engelsen de punten toch in eigen huis houden: 5-3.

Engeland blijft foutloos
In groep A blijft Engeland dankzij een 5-3 zege op Kosovo koploper. The Three Lions begonnen dramatisch en kwamen door een flinke blunder op achterstand, maar na een waar doelpuntenfestijn kwam het uiteindelijk toch allemaal goed voor de ploeg van bondscoach Gareth Southgate. Raheem Sterling, Harry Kane en Jadon Sancho (2 keer) troffen doel voor Engeland. Mergim Vojvoda, een Kosovaarse verdediger, schoot ook nog eens in eigen doel. Engeland voert de groep aan met twaalf punten uit vier wedstrijden, Tsjechië staat dankzij een 3-0 zege op Montenegro tweede in de poule met negen punten uit vijf wedstrijden.

Ronaldo neemt Portugal bij de hand
Cristiano Ronaldo heeft Portugal met vier doelpunten naar de tweede plaats in groep B geschoten. De steraanvaller scoorde in en tegen Litouwen vanaf de stip en liet ook nog eens drie velddoelpunten optekenen, waarna William Carvalho in de slotfase de eindstand op 1-5 bepaalde. Daardoor staan de Portugezen nu tweede, met vijf punten achterstand op koploper Oekraïne. Dat heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld. Servië won zonder Ajacied Dusan Tadic met 3-1 bij Luxemburg en is de nummer drie van de poule.

IJsland laat punten liggen
In groep H is het door een verrassende nederlaag van IJsland tegen Albanië ongemeen spannend geworden. Frankrijk (3-0 zege op Andorra) en Turkije (4-0 winst bij Moldavië) voeren de groep aan met vijftien punten uit zes wedstrijden, terwijl IJsland na een verrassende 4-2 nederlaag bij Albanië veroordeeld is tot de derde plaats met twaalf punten. Ook nummer vier Albanië, dat nu negen punten heeft, mag nog hopen op EK-deelname.

Alle uitslagen:
Albanië – IJsland 4-2
Engeland – Kosovo 5-3
Frankrijk – Andorra 3-0
Litouwen – Portugal 1-5
Luxemburg – Servië 1-3
Moldavië – Turkije 0-4
Montenegro – Tsjechië 0-3

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws