Tagliafico vernedert Lozano en Ajax-collega Álvarez; Martínez absolute uitblinker

11-09-2019 07:04 Laatste update: 08:24
78

Een onderling oefenduel tussen Ajacieden Nicolás Tagliafico (Argentinië) en Edson Álvarez (Mexico) is dinsdagnacht uitgelopen op een afstraffing voor laatstgenoemde. In San Antonio (Texas) won Argentinië met 4-0.

Internazionale-spits Lautaro Martínez was de absolute uitblinker van de avond. Hij scoorde in de 17e, 22e en 39e minuut. Tussendoor tekende middenvelder Leandro Paredes vanaf de penaltystip voor de 3-0. Bij rust was de eindstand al bereikt.

Argentinië speelde tegen Mexico zonder de geblesseerde Lionel Messi. Martínez werd in de rust gewisseld, Tagliafico bleef negentig minuten op het veld staan. Álvarez had bij Mexico een rol op het middenveld. Hirving Lozano, deze zomer overgestapt van PSV naar SSC Napoli, speelde de volledige wedstrijd. Voor Gerardo Martino betekende het overigens z'n eerste nederlaag als bondscoach van El Tri.

VS gelijk tegen Uruguay
Een andere Ajacied, Sergiño Dest, kwam met de Verenigde Staten in actie tegen Uruguay. De jonge rechtsback viel in de zeventigste minuut in. Het oefenduel eindigde in 1-1.

Ajax hoopt nu ongetwijfeld dat Dest, Tagliafico en Álvarez snel en fit terugkeren naar Amsterdam. Zaterdagavond om 18.30 uur komt sc Heerenveen op bezoek in de Johan Cruijff Arena.