De Mos slaat alarm na aankondiging KNVB: Dan begrijp je er niks van

De Mos slaat alarm na aankondiging KNVB: "Dan begrijp je er niks van"

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 07:20wo 11-09-2019 om 07:20

Een nieuw jeugdplan van de KNVB wekt onbegrip en woede in voetballand. Dat valt woensdag te lezen in De Telegraaf. Volgens de krant 'blijft de bond zich ongevraagd bemoeien met het opleiden van jeugdspelers.'

Er liggen op dit moment plannen om Nederlandse profclubs restricties op te leggen bij bij het opleiden van spelers die jonger zijn dan twaalf jaar. Alle BVO's hebben daar inmiddels een brief over ontvangen. De KNVB wil - zo parafraseert De Telegraaf - 'het aantal spelers onder twaalf jaar beperken, afstanden tussen huis en club  limiteren en restricties opleggen aan het beïnvloeden van kinderen.'

Aad de Mos voorziet ellende. "Bij de KNVB willen ze er tot 12 jaar een speeltuin van maken. Lekker rommelen bij je amateurclub allemaal. Dan begrijp je er niks van. Wij, Wim Jansen, ik en nog meer trainers met passie voor opleiden, hebben recht van spreken, want we staan elke week nog langs de velden", reageert hij desgevraagd.

"Denken ze in Zeist nu werkelijk dat Frenkie de Jong, Calvin Stengs, Myron Boadu of Matthijs de Ligt zo jong zo goed zouden zijn als ze tot de junioren tussen spelertjes van Laakkwartier, CVV, Gemert of DUNO hadden gelopen? Die zijn zo goed geworden omdat ze al heel vroeg tegen andere toptalenten speelden."

De Mos spreekt van een 'omgekeerde wereld'. "Bij de profclubs vindt geweldig werk plaats. Kijk eens naar investeringen die Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en al die anderen doen. (...) De KNVB moet begrijpen dat de kracht van het opleiden in Nederland bestaat uit het vroegtijdig selecteren van talent en de besten met de besten te laten trainen en spelen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws