Driessen hekelt 'domme' Babel: 'Dit moet je niet doen. Echt waar'

Driessen hekelt 'domme' Babel: 'Dit moet je niet doen. Echt waar'

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 07:48wo 11-09-2019 om 07:48

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 09:57wo 11-09-2019 om 09:57

Kritische uitspraken van Ryan Babel over Arjen Robben zijn niet in goede aarde gevallen bij Valentijn Driessen. Maandagavond was Babel opvallend kritisch over Robben en andere grote namen met wie hij in 2010 de WK-finale bereikte. 

De inmiddels 32-jarige Babel verbaasde zich rondom en tijdens dat toernooi over de 'bewijsdrang' en onderlinge strijd bij De Grote Vier - Robben, Wesley Sneijder, Robin van Persie en Rafael van der Vaart. "Ik kan me het moment herinneren dat Arjen in de finale tegen Spanje alleen op Iker Casillas afging. Hij werd een soort van onderuitgehaald. En Arjen kennende, was hij normaal gesproken gewoon gaan liggen", blikte de aanvaller van Galatasaray deze week terug.

"In dat geval had Spanje rood gekregen en hadden wij tegen tien man misschien wel gewonnen. Maar hij wilde per se scoren. Ik denk hardop, hè. Maar het leek alsof hij niet aan het teambelang dacht en gewoon wilde scoren."

Driessen hekelt de kritische teksten van Babel. "Robben, Sneijder, Van Persie en Van der Vaart hebben zó vaak het verschil gemaakt voor het Nederlands elftal. Daar gaat-ie gemakshalve aan voorbij", zegt de chef voetbal van De Telegraaf in een podcast van de krant.

"Ik vind dit een beetje verdraaing van hoe het werkelijk is gegaan. Ook in die wedstrijd: je kunt wel gaan liggen, maar een doelpunt is veel meer in het teambelang. (...) Het zijn domme uitspraken. Dom. Dit moet je niet doen. Echt waar."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Driessen?

(6935 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws