BILD: Ajax klopte aan in Berlijn voor ervaren verdediger van 25 miljoen euro

BILD: Ajax klopte aan in Berlijn voor ervaren verdediger van 25 miljoen euro

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 08:51wo 11-09-2019 om 08:51

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 09:26wo 11-09-2019 om 09:26

Ajax was deze zomer in de markt voor Niklas Stark. Dat meldt boulevardkrant BILD woensdag. De vraagprijs van 25 miljoen euro die Hertha BSC hanteerde voor Stark, bleek uiteindelijk een sta in de weg. 

In de zoektocht naar een opvolger voor Matthijs de Ligt dachten directeur voetbalzaken Marc Overmars en de scouts van Ajax blijkbaar aan Stark. De 24-jarige verdediger is al een aantal jaar basisspeler in Berlijn. Stark behoorde afgelopen week tot de selectie van de Duitse nationale ploeg; van een debuut namens Die Mannschaft is het nog niet gekomen. Tegen Oranje (2-4 nederlaag) zat hij 90 minuten op de bank. 

Ajax informeerde bij Hertha naar Stark, weet BILD. Ook Borussia Dortmund was geïnteresseerd. Hertha verlangde 25 miljoen voor de stopper - en aan die vraagprijs wilde geen enkele club voldoen. "Het zou niet respectvol zijn richting Hertha om over andere clubs te praten", reageert Stark deze week kort. "Natuurlijk hoop je ooit op een volgende stap. Nu focus ik me volledig op mijn club."

Ajax versterkte zich uiteindelijk met Edson Álvarez en Lisandro Martínez. De Mexicaan en de Argentijn kostten opgeteld een slordige 22 miljoen euro. Trainer Erik ten Hag posteerde Álvarez en Martínez tijdens de laatste wedstrijden van Ajax overigens op het middenveld. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws