Update: Valencia heeft beet en presenteert Celades als nieuwe trainer

Update: Valencia heeft beet en presenteert Celades als nieuwe trainer

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 17:21wo 11-09-2019 om 17:21

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 17:50wo 11-09-2019 om 17:50

Grote onrust bij Valencia, een van de tegenstanders van Ajax in de groepsfase van de Champions League. Verschillende Spaanse journalisten melden woensdag dat trainer Marcelino binnen afzienbare tijd op straat wordt gezet. 

Bij de club van Oranje-doelman Jasper Cillessen is het al langer rumoerig achter de schermen. Eind juli ging ook al het gerucht dat eigenaar Peter Lim van plan was om Marcelino en technisch directeur Mateu Alemany op straat te zetten. Er was toen sprake van een intern conflict. Nu zou Lim daadwerkelijk de knoop hebben doorgehakt. Op korte termijn, mogelijk woensdag al, wordt volgens Spaanse media bekend dat Marcelino en Alemany hun baan kwijt zijn. 

Valencia en Ajax treffen elkaar op 2 oktober in Mestalla. Begin december volgt de return in Amsterdam. Komend weekend gaat Valencia op bezoek bij landskampioen Barcelona.

Albert Celades zou overigens en voorname kandidaat zijn om de opvolger te worden van Marcelino bij Los Che. Hij was in het verleden onder meer bondcoach van Spanje O21 en rechterhand van Julen Lopetegui bij de nationale ploeg van Spanje en Real Madrid. 

Update 15.40: Valencia heeft het vertrek van trainer Marcelino bevestigd. De club geeft niet aan waarom Marcelino moet vertrekken, maar volgens Spaanse media konden hij en eigenaar Lim niet meer door een deur. Valencia speelt over drie dagen de uitwedstrijd tegen FC Barcelona.

Update 17.20: Albert Celades is de nieuwe hoofdtrainer van Valencia. Dat maakt de club anderhalf uur na het ontslag van Marcelino via de officiële kanalen bekend. Celades was vorig seizoen de assistent-trainer van Julen Lopetegui bij Real Madrid. Celades tekent voor twee seizoenen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws