Ideale Oranje-back gezocht: 7 mogelijke alternatieven voor Veltman en Dumfries

Ideale Oranje-back gezocht: 7 mogelijke alternatieven voor Veltman en Dumfries

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 16:00wo 11-09-2019 om 16:00

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 16:15wo 11-09-2019 om 16:15

Denzel Dumfries maakte geen grootse indruk in Hamburg en Joël Veltman was evenmin overtuigend tijdens de zege op Estland. Zou bondscoach Ronald Koeman over een maand, tegen Noord-Ierland, wel of niet voor een nieuwe back moeten kiezen? En wie dan? Dit zijn volgens ons de negen kandidaten voor de vacature op rechts. 

De huidige keuzes

Denzel Dumfries
Dumfries beleefde een fantastisch debuutjaar in Eindhoven, maar dit seizoen lijkt de ontwikkeling van de PSV-back even te stokken. Geen overtuigende optredens in de Eredivisie en Europa en ook bij Oranje was het afgelopen vrijdag matig. Koeman besloot Dumfries tegen Estland te passeren. 


Joël Veltman
Veltman nam het stokje over van zijn PSV-collega. Bij Ajax staat hij tegenwoordig nooit meer als rechtsback opgesteld en dat was in Tallinn te zien. Veltman lijkt in alles een centrale verdediger. In aanvallend opzicht leverde hij een minimale bijdrage. 

Alternatieven

Daryl Janmaat
Janmaat speelde een jaar geleden (9 september 2018) zijn laatste interland namens Oranje. Hij maakte toen zijn opwachting tegen wereldkampioen Frankrijk. Sindsdien speelde de dertigjarige back geen minuut meer in de nationale ploeg. Dit seizoen is Janmaat geen vaste basiskracht bij z'n club Watford. 

Rick Karsdorp
Na twee ongelukkige seizoenen in Rome, vol blessureleed, keerde Karsdorp deze zomer terug naar 'zijn' Feyenoord. In Rotterdam hoopt de drievoudig international zich terug te knokken in de selectie van Koeman. Zijn laatste interland dateert van maart 2017.


Kenny Tete
Koeman is fan van Tete, zo liet hij al een paar keer doorschemeren. Probleem: bij z'n club Olympique Lyon pendelt de 23-jarige vleugelverdediger voortdurend tussen basis en bank. Dit seizoen mocht Tete één keer starten in de Ligue 1. Drie keer viel de voormalig Ajacied na rust in. 

Joshua Brenet
Nog een speler die, mits fit, vaste basisspeler en in vorm, een interessante optie zou kúnnen zijn voor Koeman. Bij TSG Hoffenheim geeft trainer Alfred Schreuder voorlopig echter de voorkeur aan andere verdedigers. Brenet (25) kwam in 2016 twee keer uit voor het Nederlands elftal. 

Hans Hateboer
Tijdens de allerleerste interland van Oranje onder Koeman, in maart 2018 tegen Engeland (0-1), kwam Hateboer in actie. Hij deed vorig jaar nog twee keer mee bij Oranje, maar sindsdien hebben anderen de voorkeur gekregen. Wellicht kan Hateboer Koeman dit seizoen overtuigen in de Champions League: zijn club Atalanta Bergamo debuteert volgende week in het miljardenbal. 

Jonkies

Deyovaisio Zeefuik
In Groningen is men erg enthousiast over de kwaliteiten en de potentie van Zeefuik. Hij heeft zich ontwikkeld tot een van de beste rechtsbacks van de Eredivisie. De 21-jarige Zeefuik had afgelopen week een transfer naar de Ligue 1 kunnen maken. Groningen weigerde echter mee te werken aan een vertrek. 


Sergiño Dest 
Dit seizoen één van de revelaties in Amsterdam. De achttienjarige Dest beschikt over een Nederlands en een Amerikaans paspoort. Hij zoú in principe zijn opwachting kunnen maken voor Oranje. De KNVB moet dan wel in actie komen. Dest heeft inmiddels een aantal oefeninterlands gespeeld namens de VS. Hij kán nog switchen. Zodra de tiener in oktober WK-kwalificatieduels heeft gespeeld namens Team USA, moet er definitief een streep door zijn naam worden gezet. 

Mis jij nog een naam in dit lijstje? Wie heeft jouw voorkeur op rechts? Stem op onze poll & deel je mening in de comments! 

Poll

Wie vind jij momenteel de beste optie als rechtsback?

(7178 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws