Ratings FIFA 20: Ajax heerst, PSV goede tweede, Feyenoord haakt af

Ratings FIFA 20: Ajax heerst, PSV goede tweede, Feyenoord haakt af

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 11:00do 12-09-2019 om 11:00

De voorpret is begonnen: FIFA 20 wordt over twee weken gelanceerd en VoetbalPrimeur beschikt over de ratings van alle Ajax-, PSV- en Feyenoord-spelers. Check ze hieronder!

Ajax

De top-elf van beste Eredivisie-spelers in de nieuwe editie van FIFA bevat liefst acht Ajacieden. Hakim Ziyech is met een rating van 85 de nummer één. De Ajax-vedette kreeg een jaar geleden nog een rating van 82, al dat werd in de winterstop verhoogd naar 84.

In het kielzog van Ziyech volgen Dusan Tadic (84) en Daley Blind (83). Andre Onana, Nicolás Tagliafico en Quincy Promes hebben een rating van 82. De grootste stijger is Donny van de Beek. FIFA waardeert hem op 81, waar dat vorig jaar nog 76 was.

Opvallend: slechts twee Ajacieden zijn gedaald in rating. Dat zijn Hassane Bandé (van 72 naar 71) en Zakaria Labyad (van 76 naar 75). Het tweetal kwam vorig jaar niet of nauwelijks aan bod in Amsterdam.

In onderstaande rijtjes staan Kasper Dolberg, Dani de Wit en Lisandro Magallán nog, maar het trio is in de laatste week van de transferperiode verkocht of verhuurd door Ajax.

Aanvallers

Middenvelders

Verdedigers

Keepers

PSV

Steven Bergwijn is de sterspeler van PSV in FIFA 20. De Oranje-international heeft een rating van 82 opgespeld kregen. Dat zijn twee volle punten meer dan vorig seizoen. Bergwijn staat daarmee in de PSV-selectie op eenzame hoogte. Alleen doelman Jeroen Zoet komt met een rating van 80 in de buurt.

PSV-middenvelder Michal Sadilek maakte maakt ten opzichte van de vorige editie de grootste sprong. Hij stijgt een volle tien punten, van 61 naar 71. Ook Denzel Dumfries (73>78) Pablo Rosario (69>77), Donyell Malen (69>76) en Cody Gakpo (63>72) zijn door EA beloond voor hun ontwikkeling.

Jorrit Hendrix is de enige PSV'er die moet inleveren. Hij zakt één punt, naar een rating van 76. PSV-captain Ibrahim Afellay moet het doen met een schamele 74 punten en heeft dus een zilver kaartje.

In onderstaande rijtjes staan Hirving Lozano, Joël Piroe, Zakaria Aboukhlal, Bart Ramselaar, Trent Sainsbury en Derrick Luckassen nog, maar het zestal is in de voorbije transferperiode verhuurd of verkocht door PSV.

Aanvallers

Middenvelders

Verdedigers

Keepers

Feyenoord

In de nieuwe FIFA valt nauwelijks nog te spreken van een top-drie, want Feyenoord komt er bekaaid vanaf bij ontwikkelaar EA. Met een rating van 80 is Steven Berghuis weliswaar een uitstekende speler voor Eredivisie-begrippen, maar Nicolai Jörgensen, Jens Toornstra, Yassin Ayoub en Sven van Beek zijn allemaal een punt gedaald. Eric Botteghin moet zelfs twee punten inleveren.

Opvallend is verder dat geen enkele middenvelder van Feyenoord een gouden kaartje (rating vanaf 75) heeft. Met de snelle vleugelverdedigers Ridgeciano Haps en Rick Karsdorp heeft Feyenoord wel twee wapens. Daar staat tegenover dat Eric Botteghin met een snelheid van 33 nauwelijks vooruit te branden is. Onder de lat is Feyenoord erop vooruitgegaan met een hogere rating voor Kenneth Vermeer (75>76) en Justin Bijlow (72>74).

In onderstaande rijtjes staan Dylan Vente, Emil Hansson en Bart Nieuwkoop nog, maar het trio is in de voorbije transferperiode verkocht of verhuurd door Feyenoord.

Aanvallers

Middenvelders

Verdedigers

Keepers

FIFA 20 is vanaf vrijdag 27 september verkrijgbaar. De volledige lijst met Eredivisie-ratings is hier te vinden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws