Verbaasde Advocaat overtuigt VVV: 'Wil hij naar VVV? Wil hij naar Nederland?'

Verbaasde Advocaat overtuigt VVV: 'Wil hij naar VVV? Wil hij naar Nederland?'

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 20:15wo 11-09-2019 om 20:15

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 20:15wo 11-09-2019 om 20:15

Dick Advocaat kon zijn oren niet geloven toen hij hoorde dat Lee Cattermole naar VVV-Venlo wilde. Dat vertelt Stan Valckx, technisch manager van de Limburgse eredivisionist.

Het management van Cattermole meldde zich in augustus bij Valckx met de vraag of de Engelse middenvelder bij VVV kon voetballen. "Ik heb toen met Dick Advocaat gebeld. Die was in het verleden zijn trainer bij Sunderland", vertelt Valckx aan VVV TV.

Advocaat reageerde vol verbazing. "Hij had zoiets van: Wil hij naar VVV? Wil hij naar Nederland? Een speler met zoveel ervaring? Advocaat was aardig verbaasd, maar wel vol lof over Cattermole. Niet alleen over zijn rol op het veld, maar ook erbuiten. Dat overtuigde ons om door te zetten."

Niet veel later zette Cattermole zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen. Valckx: "Dat is achteraf de transfer geweest die het meest soepel is verlopen. Het was binnen een paar dagen geregeld. Leuk om te zien dat hij ook meteen zijn reputatie waarmaakt."

De 31-jarige Cattermole speelde 272 wedstrijden in de Premier League, voornamelijk in dienst van Sunderland. Tweeënhalve week geleden maakte hij zijn Eredivisie-debuut bij VVV. Tegen FC Utrecht (2-1 zege) pakte hij meteen een gele kaart.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws