Rivaldo draait 180 graden: Frenkie de Jong bevestigt wat ik al had verwacht

Rivaldo draait 180 graden: "Frenkie de Jong bevestigt wat ik al had verwacht"

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 00:00do 12-09-2019 om 00:00

Laatste update: donderdag 12 september 2019 om 07:21do 12-09-2019 om 07:21

Rivaldo was geen voorstander van de komst van Frenkie de Jong naar FC Barcelona, maar inmiddels is de Braziliaanse legende (47) om. Hij ziet dat de Nederlandse middenvelder zich goed aanpast in Camp Nou.

"Frenkie de Jong bevestigt wat ik al had verwacht", begint Rivaldo bij Betfair. "Hij is een goede speler met een mooie toekomst. Het valt me op dat hij zich goed aanpast aan de nieuwe realiteit en het is duidelijk dat hij een goede aankoop is voor Barcelona. De Jong gaat de fans gelukkig maken."

De Jong had in de eerste drie competitiewedstrijden van Barça een basisplaats, maar kwam nog niet helemaal tot zijn recht aan de linkerkant. Rivaldo: "Op dit moment speelt hij op het middenveld, iets voor Sergio Busquets. Maar bij het Nederlands elftal gebruikt Ronald Koeman hem in een meer verdedigende rol, zodat hij van daaruit het spel kan maken."

"Ik denk dat Ernesto Valverde (trainer van Barça, red.) in de toekomst de beste positie voor De Jong zal vinden, maar het feit dat hij op meerdere posities uit de voeten kan op het middenveld is belangrijk voor Barça én hemzelf", besluit de gewezen ster uit Brazilië, die begin dit jaar nog minder positief was over De Jong. Hij vond dat Barça geen spelers moest halen en meer naar de eigen jeugd moest kijken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws