'Goede vriend' Kimmich inspireert PSV'er: Nu tijd een persoonlijkheid te worden

'Goede vriend' Kimmich inspireert PSV'er: "Nu tijd een persoonlijkheid te worden"

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 14:54do 12-09-2019 om 14:54

Het is tijd om een persoonlijkheid te worden, vindt Timo Baumgartl. De Duitse verdediger heeft zich in rap tempo in de basis gespeeld bij PSV en is naar eigen zeggen toe aan de volgende stap in zijn ontwikkeling.

"Ik ben 23, het is nu tijd een persoonlijkheid te worden, leiding te kunnen geven aan een ploeg, anderen helpen, op meerdere manieren belangrijk zijn", vertelt Baumgartl in een groot interview met Voetbal International.

De verdediger kan daarvoor naar twee oude bekenden uit Duitsland kijken. "Ik zat op school met Timo Werner, we hebben zelfs nog samen examen gedaan. Met Joshua Kimmich heb ik in de jeugd van Stuttgart ook veel samengespeeld, hij is nog steeds een goede vriend van me. Zij vertrokken al snel bij Stuttgart, naar grotere clubs. In jeugdselecties was ik daardoor altijd de speler van een kleine ploeg, die tegen degradatie vocht en niet om de prijzen speelde."

Baumgartl ziet dat hij zelf nu ook een stap heeft gemaakt. "Nu speel ik ook Europees voetbal, heb ik een internationaal podium. Daar was ik echt aan toe. PSV is perfect voor mij en door keihard te werken, hoop ik dat ook voor PSV te zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws