Valencia-spelers scharen zich achter ontslagen Marcelino, uithaal naar Celades
Celades als assistent van Lopetegui bij Real Madrid

Valencia-spelers scharen zich achter ontslagen Marcelino, uithaal naar Celades

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 16:30do 12-09-2019 om 16:30

De rust is nog niet wedergekeerd bij Ajax-tegenstander Valencia. Albert Celades is nauwelijks begonnen als trainer in de Sinaasappelstad of hij krijgt de wind al van voren. Clubicoon en oud-doelman Santiago Cañizares haalt hard uit.

"Celades komt als trainer uit de lagere regionen en heeft geen opties in La Liga", zegt Cañizares tegen Marca. De flamboyante ex-keeper vindt dat Celades de kans om bij Valencia aan de slag te gaan iets te gretig heeft aanvaard en geen oog heeft voor de manier waarop Marcelino aan de kant is gezet. "Als je dan een contract bij Valencia gaat tekenen, dan ben je al het gevoel van eer en ethiek kwijt."

Cañizares denkt dat Celades een hels karwei wacht om de Valencia-spelers voor zich te winnen. Bovendien wacht zaterdag meteen de topper tegen FC Barcelona in de Primera Division. "Celades weet niet hoe hij wordt ontvangen in de kleedkamer. Zijn rol is vanaf dag één erg gecompliceerd. Hij zal een team aantreffen dat is afgeleid en in z'n hemd is gezet."

In de spelersgroep is weinig begrip voor het ontslag van Marcelino, die net als technisch directeur Mateu Alemany moest vertrekken wegens een ruzie met eigenaar Peter Lim. Onder anderen Ezequiel Garay steekt zijn mening niet onder stoelen of banken.

'Wie deze beslissing heeft genomen, heeft niet alleen jou verkeerd behandeld, ze halen het hele team door het slijk. Ik zeg dit luid en duidelijk: het is niet eerlijk!', schrijft de verdediger op Instagram. Ook steunpilaren als Daniel Parejo en Rodrigo Moreno spreken hun steun aan Marcelino uit.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws