Spurs wil niets horen over vertrek Eriksen: 'Zal belangrijk voor ons blijven'

Spurs wil niets horen over vertrek Eriksen: 'Zal belangrijk voor ons blijven'

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 16:56do 12-09-2019 om 16:56

Het is goed mogelijk dat Christian Eriksen aan zijn laatste seizoen bezig is bij Tottenham Hotspur, maar daar wil manager Mauricio Pochettino nog niets van weten. Volgens de Argentijn is de Deense oud-Ajacied gelukkig in Londen.

Eriksen maakte kort na de verloren Champions League-finale tegen Liverpool bekend dat hij wilde vertrekken bij Tottenham. Van een transfer kwam het de voorbije zomer niet, maar de 27-jarige spelmaker wordt in Engelse en Spaanse media nog dagelijks gelinkt aan clubs als Juventus, Real Madrid en Atlético Madrid. Zij zouden hem volgende zomer transfervrij willen inlijven.

Pochettino benadrukt dat Eriksen ondanks zijn aflopende contract 'gewoon' één van zijn spelers blijft. "Hij is hier altijd gelukkig geweest. Christian is altijd erg belangrijk voor ons geweest en dat zal hij blijven. We waarderen hem zeer. Hij is blij en als hij kan spelen, dan speelt hij. We gaan geen andere beslissingen nemen omdat zijn contract afloopt. Ik neem mijn beslissingen op basis van de prestaties."

Eriksen mag door zijn aflopende contract vanaf januari met andere clubs om tafel. Hij speelt sinds 2013 voor Spurs, dat hem overnam van Ajax. Met Toby Alderweireld en Jan Verthongen lopen de contracten van nog twee oud-Ajacieden af in Londen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws