Messi streng voor Barcelona-ploeggenoot: 'Hij moet professioneler worden'

Messi streng voor Barcelona-ploeggenoot: 'Hij moet professioneler worden'

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 20:50do 12-09-2019 om 20:50

Lionel Messi is onder de indruk van het talent van Ousmane Dembélé, maar hij vindt dat de Franse aanvaller nog stappen moet zetten. Zo plaatst de ster van FC Barcelona vraagtekens bij de discipline van zijn ploeggenoot.

"Hij is een indrukwekkend talent en ik geloof dat hij alles kan doen wat hij maar wil", vertelt Messi in een interview met Diario Sport. "Hij is nog jong en ik denk dat het belangrijk is dat hij dit jaar die stap zet die iedereen bij Barcelona van hem wil zien. Hij moet die omslag maken en professioneler worden", benadrukt de Argentijn. "Dat besef moet komen, zodat hij een succes kan worden hier."

"Ik hoop bovendien dat hij minder pech heeft met blessures", vervolgt Messi over Dembélé. "Afgelopen seizoen raakte hij geblesseerd op het moment dat we hem het hardst nodig hadden. Hopelijk kan hij dit jaar laten zien wat hij allemaal in huis heeft, want dat is heel veel. Als speler is hij indrukwekkend", stelt de meervoudig Wereldvoetballer van het Jaar.

Dembélé zag onder meer concurrent Philippe Coutinho bezwijken onder de hoge verwachtingen in Camp Nou. Van de 21 aankopen die Barça deed sinds de zomer van 2014 zijn er nog maar zes bij de club actief. "Het is heel moeilijk om voor deze club te spelen", weet Messi. "Het is de grootste club in de wereld. Het is niet makkelijk om het veld van Camp Nou op te stappen."

Poll

Gaat Dembélé alsnog overtuigen bij FC Barcelona?

(3478 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws