'Zidane niet langer onaantastbaar: krediet brokkelt af bij Real Madrid'

'Zidane niet langer onaantastbaar: krediet brokkelt af bij Real Madrid'

12-09-2019 21:50
86

Zinedine Zidane ligt voor het eerst sinds zijn bewind bij Real Madrid onder vuur in de Spaanse hoofdstad. Volgens AS is de Franse succestrainer zijn krediet in rap tempo aan het verspelen.

De Spaanse sportkrant zet in een uitgebreid artikel zes redenen uiteen waarom de twijfels over Zidane zijn toegenomen bij de clubleiding. Als eerste worden de magere resultaten aangestipt. Sinds zijn rentree in de dug-out van Real boekte hij zes zeges, vier gelijke spelen en vier nederlagen. Ook dit seizoen is teleurstellend begonnen. Koploper en rivaal Atlético Madrid heeft al vier punten meer.

Wedden

Meer odds

Datzelfde Atlético vernederde de stadgenoot in de voorbereiding met liefst 7-3. Die nederlaag in New Jersey kwam hard aan bij Real. Het bestuur besloot daarop dat James Rodriguez niet meer mocht vertrekken, Zidane werd daarmee overruled. Ook de manier waarop Zidane is omgegaan met Keylor Navas roept bedenkingen op. Nadat hij in 2018 nog de komst van Kepa blokkeerde omdat hij vasthield aan Navas, werd de Costa Ricaan deze zomer volledig afgeserveerd. Navas vertrok naar PSG, Thibaut Courtois zonder serieuze concurrentie achterlatend.

Dat is niet de enige beslissing op technisch vlak die in twijfel wordt getrokken. Het vertrek van talentvolle Spaanse spelers als Marcos Llorente, Sergio Reguilón en Dani Ceballos wordt Zidane aangerekend. Zidane heeft een duidelijke voorkeur voor 'de oude garde' en heeft weinig oog voor jonge spelers. Dat is voor de clubleiding een reden tot zorg. Dat blijkt ook wel uit de situatie van Vinicius Junior. Het Braziliaanse toptalent komt sinds de rentree van Zidane nauwelijks nog aan bod. 

Tot slot stipt AS het gebrek aan vastigheid in de tactiek aan. Zidane koos dit seizoen al voor drie verschillende formaties. De vele wisselingen leiden tot twijfels in het team, zo klinkt het.